ben


Hej docka, min högra bröstben är större och vänster sida är platt, ungefär börjar den vid 13 års ålder och nu är jag 15 år gammal. Jag tänker ta honom till en läkare vid 20 års ålder och kan drivas på så att han kan vara normal igen. Är du fortfarande eller kan inte återvända? "" God eftermiddag, tack för att du frågar. Ojämn bröstben kan up

Hej docka, min högra bröstben är större och vänster sida är platt, ungefär börjar den vid 13 års ålder och nu är jag 15 år gammal. Jag tänker ta honom till en läkare vid 20 års ålder och kan drivas på så att han kan vara normal igen. Är du fortfarande eller kan inte återvända? ""

God eftermiddag, tack för att du frågar. Ojämn bröstben kan uppstå på grund av flera orsaker, inklusive fosterskador, skador på revbenen, malignitet och tillväxtavvikelser. Vanligtvis sker detta inte bara och åtföljs av andra symtom, särskilt i andningsorganen. Ett exempel på en onormal bröstben är i fallet med pektus excavatum (sternum utskjuter inåt) och pectus carinatum (sternum böjer ut) som visas nedan.

Vanligtvis i form av ett benablandning som detta är den slutgiltiga behandlingen kirurgi för att omforma benet. Vårt råd, du bör inte försena undersökningen eller behandlingen vid 20 års ålder, även om åtgärden ska skjutas upp, helst efter en undersökning och efter kirurgens godkännande. Detta är viktigt eftersom det måste ses om det finns strukturer som störs av abnormiteter som du har genom undersökningar som röntgenstrålar, CT-skanningar, ultraljud eller MR.

Under tiden försök inte att sortera eller göra självmedicinering eftersom detta faktiskt kan skada dig. Så, förhoppningsvis svarar på din fråga.

dr. Amadeo D. Basfiansa

"

Rekommenderas