örat klickar när man sväljer mat


God kväll doc, vill du fråga slutet? "Det här örat klickar när du sväljer mat. Vad händer på grund av vad? Och hur man botar det? Tack" " Hai Anin Mellan mellanörat och halskanalen i näsan (nasofarynx) finns en kanal som förbinder de två delarna som kallas eustachianröret. Här är bild

God kväll doc, vill du fråga slutet? "Det här örat klickar när du sväljer mat. Vad händer på grund av vad? Och hur man botar det? Tack" "

Hai Anin Mellan mellanörat och halskanalen i näsan (nasofarynx) finns en kanal som förbinder de två delarna som kallas eustachianröret. Här är bilden:

Eustachianrörets funktion är att balansera trycket i mellanörat med lufttryck ute. I det eustachiska röret finns en ventil eller ett lock som kan öppna och stänga denna kanal när man sväljer eller avdunstar. När du öppnar ventilen kan det låta som ett klick, det här är normalt. Vad ska du vara säker på när du åtföljs av följande symptom:

  • Minskad hörsel.
  • Öronen känns fulla.
  • Det finns ett ringsignal.
  • Öra smärta
  • Vätska ut ur örat.
Om de åtföljs av ovanstående symptom är det bättre att kolla med en ENT-läkare för vidare undersökning. Du kan läsa den relaterade diskussionen i följande artikel: Varför hör örat "klicka" när du sväljer? Tack. Yan. William

"

Rekommenderas