Att vara gravid och diagnostisera brösttumör


Godnatt doc. Jag ville fråga, jag var 13 veckor gravid, jag diagnostiserades med brösttumörsjukdom, jag hade konsulterat en kirurg, förlossningsläkare, anestesi läkare i RS, och tänkt att driva bort min bröstkorg, kirurgen instruerade att konsultera Dr. .Kandungan, och från Dr. Kadungan kan utföra operation och ordineras läkemedel för fosterförstärkare som tas 2 dagar före operationen och 3 dagar efter operationen. Efter samråd

Godnatt doc. Jag ville fråga, jag var 13 veckor gravid, jag diagnostiserades med brösttumörsjukdom, jag hade konsulterat en kirurg, förlossningsläkare, anestesi läkare i RS, och tänkt att driva bort min bröstkorg, kirurgen instruerade att konsultera Dr. .Kandungan, och från Dr. Kadungan kan utföra operation och ordineras läkemedel för fosterförstärkare som tas 2 dagar före operationen och 3 dagar efter operationen. Efter samråd med Dr. Kandungan omedelbart rådde jag till läkaren för anestesi. Han förklarade att anestesi inte bara fick mig att sova, men fostret som var i min livmoder skulle gå och sova när den utsattes för anestesi, är det osannolikt att bedövning kommer att leda till fostret eftersom Min graviditet är bara 3 månader gammal, det är fortfarande en period av organutveckling. Vad jag vill fråga är faran inte om jag försenar det kirurgiska avlägsnandet av bröstkulor efter att min baby är född ?? Och hur många månader når utvecklingen av fostrets organ hamnen ?? Tyvärr, jag är väldigt rädd och förvirrad vad jag ska göra ???? vänligen svara doktorn, tack!

God eftermiddag Tunggal Tunggal Aef,

Tumör är ett medicinskt språk för klumpar i människokroppen, en klump av akne kan sägas vara en tumör. Dessa tumörer är godartade och vissa är maligna. När det gäller din bröstkorg som måste tas bort måste undersökas direkt av läkaren. Om klumpen är godartad, kan det inte vara nödvändigt att ta bort det omedelbart, om klumpen är malaktig och äventyrar mamman, kan den behöva avlägsnas så snart som möjligt. Tja, försök att konsultera ytterligare med din läkare, oavsett om du behöver utse omedelbart eller inte.

Här är typerna av godartade klumpar i bröstet:

  1. Cyst: Är en vätskefylld väska i bröstvävnaden, så att klumpen är palperad. Om den berörs känns klumpen mjuk och smärtfri.
  2. Atherom: Det är en cystliknande klump men fylld med pus
  3. Fibrocystiska förändringar: Det här är förändringar i bröstet på grund av hormonell instabilitet.
  4. Fibroadenom: En fast klump som orsakas av bildandet av överskott av mjölkproducerande körtlar eller lobuler och vävnad runt bröstet. Klumpen gör inte ont, och om den pressas kommer den att skiftas. Detta tillstånd uppfattas generellt av kvinnor i åldrarna 20-30 år.
  5. Bakteriella infektioner: Ofta hos mödrar som ammar. Vanligtvis kommer brösten att känna sig smärtsam och symtom på feber kan uppstå.

Men om du hittar en bröstkorg som den nedan är det misstänkt att det är illamående:

  1. Hans konsistens är svår
  2. dålig
  3. Byte av hud över klumpen
  4. Bröstförändringar i storlek och form
  5. Bröstvårtan utsöndrar en vätska som innehåller blod

Nedan är en bild av fostrets tillväxt och utveckling.

En röd linje innebär att när du är gravid när du utsätts för droger som skadar fostrets tillväxt och om den utsätts för tillväxt i den blå linjen, kommer det att störa förbättringen av fostrets utveckling.

Hälsningar, dr. natasha

"

Rekommenderas