Orsaker till dented tånaglar


Eftermiddag doc, under de senaste dagarna har mina ben krullade som dofter, varför tror du doc ​​??? Vad är hantering och förebyggande ??? Tacka dig "" God kväll, tack för att du frågar. Naglar är en liten kroppsdel, och ofta flyger uppmärksamhet. I själva verket har naglar många hälsoskydd och kan vara viktiga ledtrådar till vissa hälsoförhållanden. De naglar som är

Eftermiddag doc, under de senaste dagarna har mina ben krullade som dofter, varför tror du doc ​​??? Vad är hantering och förebyggande ??? Tacka dig ""

God kväll, tack för att du frågar. Naglar är en liten kroppsdel, och ofta flyger uppmärksamhet. I själva verket har naglar många hälsoskydd och kan vara viktiga ledtrådar till vissa hälsoförhållanden. De naglar som är böjda som en dun som du menar, är troligtvis ett tillstånd som kallas koilonychia. För enkelhet, se bilden nedan för ett exempel på koilonychia.

Koilonychia eller skedspikar är avvikelser i nageln, där formen blir krökt inåt för att likna en sked, och beroende på dess svårighetsgrad kan det ibland även rymma vattendroppar. Det finns olika tillstånd som kan orsaka skedspikar eller koilonychier, inklusive:

  • Järnbristanemi
  • Hjärtsjukdom
  • Hypotyroid tillstånd
  • Raynauds sjukdom
  • Hemokromatos tillstånd
  • skada
  • Naglarna utsätts ofta för kemikalier som tvättmedel eller liknande

Vi ser emellertid inte dina naglar och vi kan ha fel. Även om det här är det tillstånd du upplever, borde du göra ytterligare granskning först för att avgöra vilken av möjligheterna ovan är orsaken eller ens bortom det. Därför bör du rådgöra med en allmänläkare eller en läkare för internmedicin för att få ytterligare behandling, och för att förebygga i framtiden kommer det att bero igen på orsaken. Till exempel är orsaken anemi eller brist på röda blodkroppar på grund av brist på järn, så förebyggandet är att konsumera mycket järn som kan erhållas från bönor, luta rött kött, tofu, tempeh, brunt ris och spenat.

Samtidigt behöver du inte panik, för att undvika att bära dessa fingrar med kemikalier först. Om du egentligen måste, till exempel för att tvätta, bära gummihandskar eller handtvätt med en plastpåse. Spy inte naglarna och gnugga inte någonting. Ta järnrika livsmedel som vi nämnde ovan, och omedelbart se en läkare. Så, förhoppningsvis svarar på din fråga.

"

Rekommenderas