Smärta i magehålan och HBsAg är positiv


God kväll doc, i december 2016 födde jag mitt andra barn i kejsarsnitt när jag var i HBSAG-labbet, fick jag genast ett barnvaccin. Eftersom jag inte kände några symptom så kontrollerade jag inte. Efter nästan en vecka med halsbränna var jag sjuk när jag kontrollerade HBSAGs positiva resultat och resultaten var Sgot / sgpt 37/36. Jag vil

God kväll doc, i december 2016 födde jag mitt andra barn i kejsarsnitt när jag var i HBSAG-labbet, fick jag genast ett barnvaccin. Eftersom jag inte kände några symptom så kontrollerade jag inte. Efter nästan en vecka med halsbränna var jag sjuk när jag kontrollerade HBSAGs positiva resultat och resultaten var Sgot / sgpt 37/36. Jag vill fråga om jag kan komma tillbaka negativ. Efter att jag fått behandling är det normala värdet dåligt / Mycket dåligt? Det finns kostbegränsningar? Tack ""

Hej Fru Ima

HBsAg-halterna kommer att förbli positiva i blodet tills cirka 24 veckor efter hepatit B-infektion, och en ökning av leverfunktionsvärdena (ALT / SGPT) kommer att uppstå omkring 10 veckor till 18 veckor.

Så om du får rätt behandling kommer resultaten av din mammas HBsAg att bli negativ om den mäts igen efter mer än 24 veckor efter infektion, förutsatt att du inte får infektionen igen.

För mer information kan du vara uppmärksam på kurvan nedan

Normala värden för SGOT och SGPT leverfunktionstester varierar beroende på laboratorieutrustning, tekniker och reagensvätska (lösningsmedel och / eller undersökningsmaterial) som används. Men vanligtvis är skillnaden i värde inte för långt bort, till exempel är referensvärdet i ett laboratorium för vuxna kvinnor SGOT <21 U / L, SGPT <23 U / L

Eftersom hepatit B-infektion attackerar levern rekommenderas det naturligtvis att undvika livsmedelsprodukter som förvärrar leverfunktionens funktion, såsom snabbmat och drycker, färgämnen för livsmedel, aromämnen och droger som metaboliseras i levern.

Hepatit B överförs genom utbyte av kroppsvätskor, såsom blod, könsvätskor. Det rekommenderas för dig och din partner att gå till läkare för internmedicin för att få rätt behandling, eftersom komplikationer från hepatit B som inte hanteras ordentligt kan orsaka allvarlig leverskada som kan orsaka dödsfall.

Sådan information kan lämnas in

dr. Arnold

"

Rekommenderas