Smärta när molarna sönderfaller


Doc tändermolar 1 Jag släppte mig vid 14 års ålder och i åldern 12-13 år väldigt sjuk, har du permanenta tänder eller mjölk? "" Hai Ridho, Tack för att du frågar. Som förklarat i din tidigare tråd kommer vanligtvis de första grahamtänderna av mjölk att vara i åldern 9-11 år sedan ersatt med permanenta tänder. Men denna ålders

Doc tändermolar 1 Jag släppte mig vid 14 års ålder och i åldern 12-13 år väldigt sjuk, har du permanenta tänder eller mjölk? ""

Hai Ridho,

Tack för att du frågar.

Som förklarat i din tidigare tråd kommer vanligtvis de första grahamtänderna av mjölk att vara i åldern 9-11 år sedan ersatt med permanenta tänder. Men denna ålders riktmärke är verkligen inte en säker sak, eftersom det finns människor som har sina första grahamtänder i yngre ålder, men vissa är äldre.

Smärta vid försvinnad grahamtänder är mycket naturlig på grund av inflammation i tandköttet och exponering av den djupaste delen av tanden som innehåller många nervfibrer (massa). Detta villkor indikerar inte nödvändigtvis huruvida de tömda tänderna är mjölktänder eller permanenta tänder.

Kliniskt, om du inte kommer ihåg klart, om du har haft en tidigare tandgrahamdatum eller inte, är det svårt att berätta vilka mjölktänder och vilka tänder som är permanenta. Av denna anledning bör du gå direkt till tandläkaren för vidare utvärdering. Chanserna är att om det behövs kommer läkaren att leda dig att genomgå en panoramabränningsröntgen för att mer noggrant utvärdera dina tands och muns tillstånd. Om dina tänder med ett tidigare datum är mjölktänder, kommer röntgenundersökningen att visa embryon av permanenta tänder som inte har brutit ut.

Under tiden kan du ta paracetamolmedicin först för att minska smärtan du upplever.

Hoppas det hjälper

dr. Nadia Nurotul Fuadah

"

Rekommenderas