Övervinna sluttande hållning


god nattläkare, jag är nu 18 år gammal, sedan 16 år har jag ofta smärta i nacke till rygg. Kroppshållningen är något lutad till höger. Så vad är tipsen för att minska nacke och ryggsmärta, och hur hanterar du din hållning för att återgå till normal? Tack, godnatt. "" Hej Sherly, Sherly var tvungen att i förväg kontrollera med den ortopediska specialisten för att ta reda på orsaken. Sällan upplever kvi

god nattläkare, jag är nu 18 år gammal, sedan 16 år har jag ofta smärta i nacke till rygg. Kroppshållningen är något lutad till höger. Så vad är tipsen för att minska nacke och ryggsmärta, och hur hanterar du din hållning för att återgå till normal? Tack, godnatt. ""

Hej Sherly, Sherly var tvungen att i förväg kontrollera med den ortopediska specialisten för att ta reda på orsaken. Sällan upplever kvinnor i stark ålder osteoporos eller benförlust. Vanligtvis upplever osteoporos av kvinnor som har upplevt klimakteriet eller över 50 år, men i sällsynta fall kan det uppstå vid en ung ålder på grund av vissa sjukdomar. Skråställningar, åtföljd av nacke och ryggsmärta hos kvinnor orsakas ofta av skolios, vilket är en ryggrad som inte är rak så att den ser ut som bokstaven "S".

Den här sluttande ryggraden orsakar ryggsmärta och nacksmärta på grund av tryck på ryggmärgen. Typer och orsaker till skolios:

  • skoliosis yang terjadi tanpa diketahui sebabnya. Idiopatisk skolios , skolios som uppträder utan känd orsak. Ofta hos kvinnor och vanligtvis mild skoliär.
  • akibat usia yang semakin tua sehingga terjadi pengeroposan tulang, pergeseran, atau hal lainnya. Degenerativ skolios, på grund av åldrande ålder som resulterar i förlust av ben, skiftande eller andra saker.
  • bawaan sejak lahir. Medfödd skolios, medfödd.
  • seperti cedera, infeksi tulang belakang, tumor tulang belakang, dll Andra orsaker inkluderar skador, ryggradssinfektioner, ryggradssvulster etc.
Hantering av skolios beror på orsaken, graden och åldern hos patienten. Vad kan man göra för att hantera skolios:
  • , pasien dengen skoliosis ringan biasanya diminta untuk rontgen tiap 6 bulan untuk mengetahui apakah ada perburukan pada skoliosis. Periodisk observation / observation, patienter med mild skolios är vanligtvis frågade till röntgen var 6: e månad för att ta reda på om det finns försämring av skolios.
  • apabila nyeri. Medicinering om smärta. Vanligtvis ges läkemedel mot smärtstillande medel och vitaminer för regenerering / skydd av nerver
  • khusus, untuk skoliosis yang sudah 20 derajat atau lebih. Särskilt stöd eller korsett , för skolios som redan är 20 grader eller mer.
  • apabila skoliosis sudah 50 derajat atau lebih, sudah mengganggu jantung, pernafasan, atau organ lainnya, atau menyebabkan nyeri yang berkepanjangan. Kirurgi om skolios är 50 grader eller mer, har stört hjärtat, andning eller andra organ, eller orsakar långvarig smärta.
Slutsatsen är att Sherly måste kontrollera orsaken till Sherlys sneda hållning till läkaren, helst en ortopedisk specialist. Läkaren kan upptäcka vad som orsakade detta till Sherly, både skoliär och andra medicinska tillstånd. Vanligtvis kommer läkaren att göra en ryggradskontroll först, kan också använda MR om det behövs. Sherly kan läsa om: Scoliosis Osteoporos Förhoppningsvis användbart, Dr. moln

"

Rekommenderas