Kliande hud i rygg och lårområde tills huden torkar som plast


Hej doktorn, jag vill fråga varför min mamma (58) ursprungligen kände kliande hud och pruntus (på hennes rygg och lår) som en apelsinskal, blev repad mer kliar och mer lila (mörkare) och spred sig till omgivningen. Den omgivande huden är också torr som en tunn plastpinne. Vill du fråga, är det ett symptom på melanom? Hur är nä

Hej doktorn, jag vill fråga varför min mamma (58) ursprungligen kände kliande hud och pruntus (på hennes rygg och lår) som en apelsinskal, blev repad mer kliar och mer lila (mörkare) och spred sig till omgivningen. Den omgivande huden är också torr som en tunn plastpinne. Vill du fråga, är det ett symptom på melanom? Hur är nästa behandling för att bota symptomen och övervinna klåda? Vänligen informera mig, tack doc. ""

Hej, Melanom är en malignitet i huden, som vanligen utvecklas från gamla molar eller nya molar med mycket snabba förändringar. [Caption align = "alignnone"]

Jämförelse av melanom med normala mol. [/ Bildtext] Din huds tillstånd som ursprungligen är i form av klåda kan orsakas av andra hudsjukdomar som:

  1. Dermatit.
  2. Torrt hudtillstånd / Xeros.
  3. Åldersplats.
  4. Actinisk / seborisk keratos.
  5. etc.
För att få reda på orsaken till din mammas hudavvikelser krävs en direkt läkarundersökning. Med en fysisk undersökning och andra tester som en hudbiopsi kan doktorn ta reda på orsaken till tillståndet av hudstörningen som din mamma upplever och bestämma den bästa behandlingen för att behandla den. Så att kliande klåda minskar. Du kan göra tips som:
  1. Lägg till grönsaker, frukt och vatten.
  2. Applicera en allergivänlig fuktkräm efter varje dusch.
  3. Använd tvål enligt din hudtyp.
  4. Applicera calamin lotion för att lindra klåda.
  5. Undvik att klia på kliande delen.
Förhoppningsvis användbart. dr. Yusi

"

Rekommenderas