Vad händer om hjärtventilen bara är 3?


Finns det biverkningar av hjärtklaffar? "" God kväll, tack för att du frågar. Hjärtat är ett organ som är mycket viktigt för människans liv. Detta organ pumpar blod i hela kroppen som vi vet att blod bär syre och näringsämnen som behövs av någon vävnad i vår kropp för att överleva. När hjärtat stan

Finns det biverkningar av hjärtklaffar? ""

God kväll, tack för att du frågar. Hjärtat är ett organ som är mycket viktigt för människans liv. Detta organ pumpar blod i hela kroppen som vi vet att blod bär syre och näringsämnen som behövs av någon vävnad i vår kropp för att överleva. När hjärtat stannar, kommer det att ske skador i olika delar av kroppen inom några sekunder.

När det gäller din fråga har hjärtat 4 kammare, som består av 2 atria (porches) och 2 ventriklar (kamrar). Dessa fyra rum mottar blod från olika håll och har skyldighet att dränera blod till olika ställen. För mer information, se bilden nedan.

Som du kan se finns det något som kallas rätt atrium, vänster atrium, högre ventrikel och vänster ventrikel, totalt fyra kamrar i hjärtat. Rummet är begränsat av väggar som också har ventiler. Det finns också 4 ventiler i hjärtat, som består av tricuspidventil, lungventil, mitralventil och aortaklaff. När tricuspidventilen strömmar blod från höger atrium till högra hjärtkammaren, flyter lungventilen blod från höger kammare till lungorna, mitralventilen dränerar blod från lungorna till vänster kammare och aorta-ventilen strömmar blod från vänster kammare genom hela kroppen för att senare komma in i rätt atrium, Dessa ventiler i bilden är markerade med vita kurvor.

Så tillbaka till din fråga, om det bara finns tre hjärtventiler, eller övergripande mer än normalt eller mindre än normalt, kommer det definitivt att orsaka störningar i blodflödet, var det än ligger. Eftersom allt detta blod inte är detsamma. Det är syrefattigt och syrgasrikt blod. Om antalet ventiler är mer än det borde vara, kan dessa två typer av blod blandas och orsaka störningar i kroppen. Mer eller mindre hjärtklaffar än normalt är alltid medfödda och inte nyligen förvärvade abnormiteter när en vuxen. Så, förhoppningsvis svarar på din fråga.

"

Rekommenderas